Vrachtwagen met bak, de 'bakwagen'

Een handige variant op vrachtwagen is een container- vrachtwagen. Een vrachtwagen met een opbouw waar een zeecontainer op geplaatst kan worden. Het hanige hiervan is dat die zeecontainer er af kan. Die kan dan gemakkelijk geplaatst worden voor in- en uitladen. Dit is gewenst als het in- en uitladen lang duurt. De vrachtwagen en chauffeur kan dan doorrijden en op een later moment die container weer ophalen.

Niet alle containers passen op zo'n container- bakwagen. Zeecontainers zijn er in verschillende lengtes, alleen de kortere versies passen op zo'n bakwagen.

Wil je met containers gaan werken dan heb je een vrachtwagen (chassis) nodig met een opbouw voorzien van twistlocks voor het plaatsen van een container. En eigenlijk wel twee of meerdere containers. Immers, de flexibiliteit van het werken met dit container-systeem bereik je met minimaal 2 containers.

Bakwagen open bak

Bakwagen zeecontainer chassis

Een handige variant op vrachtwagen is een container- vrachtwagen. Een vrachtwagen met een opbouw waar een zeecontainer op geplaatst kan worden. Het hanige hiervan is dat die zeecontainer er af kan. Die kan dan gemakkelijk geplaatst worden voor in- en uitladen. Dit is gewenst als het in- en uitladen lang duurt. De vrachtwagen en chauffeur kan dan met een ander transport verder en op een later moment die container weer ophalen.

Niet alle containers passen op zo'n container- bakwagen. Zeecontainers zijn er in verschillende lengtes, alleen de kortere versies passen op een bakwagen.

Wil je met containers gaan werken dan heb je een vrachtwagen (chassis) nodig met een opbouw voor het plaatsen van een container. En eigenlijk wel twee of meerdere containers. Immers, de flexibiliteit van het werken met dit container-systeem bereik je met minimaal 2 containers of meer.

container chassis